10 maaliskuuta 2015

Cupcakes ja kolmioleivät


Nämä söpöt kuppikakut kätkevät sisälleen herkullisen ylläritäytteen, joka vie kielen mennessään...

Mokkacupcakes mariannetäytteellä (15 kpl)

Muffinssit
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria + 1 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 dl supervahvaa kahvia jäähtyneenä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita jauhot keskenään ja kaada ne vuorotellen jäähtyneen kahvin kanssa taikinaan, sekoita huolella. Kahvia kannattaa keittää pari desiä, jotta sitä tulisi tarpeeksi. Itse käytin kahviin noin kolme kertaa enemmän kahvinpuruja, joista osa oli vaniljakahvia. Lisäksi annoin kahvin hautua jonkin aikaa, ennenkuin avasin tippalukon ja päästin sen tippumaan. Lisäksi lisäsin kuumaan kahviin vielä pikakahvijauhetta. Kaada taikina muffinssivuokiin, paista 200°C uunin keskitasolla 15-20 minuuttia ja anna jäähtyä.


Täyte
½ pussia mariannekarkkeja
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g turkkilaista jogua
2 liivatelehteä
minitilkka maitoa
vihreää elintarvikeväriä

Laita liivatteet kylmään veteen 10 minuutiksi. Murskaa mariannekarkit huhmareessa. Sekoita ne tuorejuuston ja jogurtin kanssa, lisää elintarvikeväriä haluttu määrä. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois, kiehauta maito ja lisää liivatteet siihen. Kannattaa kiehauttaa maitoa juuri vain sen verran kuin tarvii, muuten seoksesta tulee liian löysää. Sekoita liivatemaito täytteeseen. Kaiverra muffinsseihin isot kolot veitsellä ja lisää täyte pursotinpussia apuna käyttäen. Laita muffinssit jääkaappiin.


Kuorrute
30 g pehmeää voita
80 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 250-300 g tomusokeria
punaista elintarvikeväriä

Vispaa pehmeä voi ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Siivilöi tomusokeri kuorrutteen joukkoon pikkuhiljaa, koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Lisää elintarvikeväriä haluamasi määrä.


Kultakruunupäinen prinsessaneiti hörsylähameessa puhaltamassa kynttilöitä...


Näitä kolmioleipiä meillä oli tarjolla myös tytön 2-vuotissynttäreiden ekalla kierroksella. Rovaniemellä meillä oli tarjolla vain kinkku-yrtti-versioita, mutta Torniossa oli myös meetvursti-paprikatäytteisiä. Laitan tähän ohjeet molempiin. Torniossa käytimme moniviljapaahtista, kun taas Rovaniemellä ihan vaaleaa vehnäpaahtoleipää. Vaikka täysin valkoinen paahtis ei niin kovin terveellistä olekkaan, suosittelen käyttämään sitä kolmioleivissä sen pehmeyden ja mauttomuuden vuoksi. Ohjeet on suunnattu per 2 pussille paahtoleipää (n. 500 g/pss). Leivät voi halutessaan voidella ennen täytteen lisäämistä, mutta en huomannut niissä mitään eroa voitelipa ne sitten tai jätti voitelematta, koitin molempia tapoja. Sitä vastoin suosittelen kostuttamaan leipiä ennen täytteen lisäämistä hieman maidolla/lihaliemellä/vedellä, sillä ne kuivavat muuten helposti pöydällä ollessaan.

Kinkku-yrttikolmioleivät
 400 g palvi- tai keittokinkkua
200 g yrttituorejuustoa
100 g turkkilaista jogua
100 g rucolaa

Meetvursti-paprikakolmioleivät
400 g meetvurstia
200 g paprikatuorejuustoa + 100 g majoneesia TAI 
1 pss ranch- tai bbq-dippijauhetta + 200 g turkkilaista jogua + 100g majoneesia
1 punainen parika
(srirachaa tujaus)

Pilko kinkut/meetvurstit ja rucola/paprika pieneksi ja sekoita täytteen ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Leikkaa leivistä reunat pois. Laita iso lusikallinen täytettä yhdelle leivälle ja paina toinen leipä päälle, leikkaa vinottain puoliksi. Leivät on hyvä tehdä jääkaappiin juhlia edeltävänä päivänä, jotta ne saavat maustua kunnolla (kuten voileipäkakkukin). Vuoraa leivät hyvin kelmulla ja foliolla, jotta kosteus ei pääse niistä haihtumaan. Leipien päälle voi laittaa jääkaappiin vaikka leikkuulaudan, jotta pysyvät hyvin kasassa ja saavat maustua.


4 kommenttia:

Sirpale kirjoitti...

Oi mitä herkkuja <3

Henni kirjoitti...

☺ Hyvin maistui vieraillekkin!

Unknown kirjoitti...

Aivan ihanan näköisiä tarjottavia <3

Henni kirjoitti...

Kiitos Iina! ♥