15 maaliskuuta 2015

Uutuuksia astiastoon - valmis Pentik Tempo

Muutama viikko sitten olimme Posiolla ja kävin siellä tuhlailemassa hieman lahjakortteja, joita sain marraskuussa valmistujaislahjaksi. Mukaan lähti:

3 kpl kulhoja 0,4 l
4 kpl syviä lautasia 24 cm
piirakkavuoka 25 cm
8 kpl lautasia 21 cm
lisäksi puiset salsa-salaattiottimet

Lisäksi ystävämyynnistä Tornion myymälästä lähti mukaan:

7 kpl kulhoja 0,4 l
2 kpl syviä lautasia 24 cm

ja pari päivää myöhemmin Rovaniemen Pentikin myymälästä:

2 kpl lautasia 28 cm
2 kpl lautasia 21 cm


Nyt Tempo-perhettä on kasvatettu sen verran, että meiltä sitten löytyy "täydellinen" astiasto kymmenelle hengelle (iso lautanen, syvä lautanen, salaattilautanen, pieni kulho). Tarjoiluastioitakin on jo nyt tarpeeksi, eli kolme laakeaa erikokoista vuokaa, yksi piirakkavuoka ja yksi iso syvä vuoka. Ajattelin jättää suuremman (30 cm) piirakkavuoan kokonaan ostamatta, koska se on niin valtava. Lisäksi meillä on pieni kannu sekä kaksi kannellista purkkia.
Eli nyt tämä astiasto on valmis. V-A-L-M-I-S.


 Olen ollut vähän kahden vaiheilla tässä viimeisen vuoden aikana, että pitäisikö kahvikuppejakin ostaa. Toisaalta meillä on muumimukeja, joista tarjoillaan kahvit ja teet aina juhlissa... Toisaalta olisi kiva tarjota vieraille kahvia mukeista, jotka olisivat samanvärisiä kuin lautaset, joista syötäisiin kakkua. Minusta pienemmät kahvikupit (0,2 l) on ihan liian pieniä, mutta toisaalta taas ne isommat (0,3 l) on samankokoiset kuin muumimukit, joten niidenkään ostamisessa ei hirveästi järkeä ole. Olen nähnyt joissakin liikkeissä myynnissä tempo-lattemukeja (0,5 l), jotka olisivat ainoat mukit mitä suostuisin meille ottamaan. Mutta toisaalta ne on niin järjettömän isoja että päätin sitten unohtaa nekin.


Lisäksi kuulin, että Tempo-astioiden tekeminen on lopetettu. Siis wtf Pentik!? Mitä tapahtui sille "saatavuustakuu 2016 vuoden loppuun" -jutulle? Lisäksi mistään en ole aiheesta lukenu eikä siitä oo tiedotettu, Pentikin myyjä oli sattumalta äidilleni ja siskolleni asiasta maininnut kun nämä olivat Pentikillä. Olisin niiiiin raivoissani jos en olisi ehtinyt keräämään koko astiastoa. Onneksi onnistuin tekemään sen ja ihan supernopeaa pikavauhtia, siis reilussa vuodessa. Kävin hirveässä paniikissa ostamassa pari uupuvaa lautasta, jotta en jäisi ilman. Nyt voi jo huokaista helpotuksesta, onneksi sain ne kerättyä! Tiedusteluihini asiasta Pentikiltä vastattiin, että keväällä 2014 päätettiin, että vain muutamille astiastoille annetaan saatavuustakuu ja muilta se otetaan pois. Ööö... Mutta eihän se mikään saatavuustakuu ole kun ei ole enää mitään takuuta sen saatavuudesta! Lesson number 1: saatavuustakuu ei oo mikään takuu tai lupaus tuotteen saatavuudesta. Älä usko.


Saatavuustakuuta tai ei, myynnissä enää tai ei, aivan sama.
Nyt mulla on ne kaikki!


Ei kommentteja: