20 maaliskuuta 2015

Normipäivä

Kun mies on tällä hetkellä töissä, on meillä tullut Minnin kanssa ihan selvät rutiinit joka päivälle. Tässäpä meidän normi(arki)päivän ohjelma:
 
07:00
Herään miehen herätyskellon soittoon jos Minni ei ole vielä heränny. Pötköttelen sängyssä puoliunessa, kunnes Minni herää.

06:30-07:30
Minni herää ja käyn sen nostamassa kiireen vilkkaa pinnasängystä potalle istumaan ja kattomaan pikkukakkosta. Pettaan sängyn ja siivoan keittiön pöydältä tavaroita ja astioita, jos niitä on siihen edellisenä iltana jäänyt. Katson Minnille vaatteet päivää varten valmiiksi, availen verhoja, juon vettä ja touhuan vähän vaikka ja mitä. Joskus istun sohvalla tunnin katsoen pikkukakkosta.

08:00-08:30 
Aloitellaan aamiaisen syönti. Yleensä syödään puuroa, rahkaa tai jogurttia sekä marjoja tai hedelmää. Joskus voileipää, smoothieta tai mysliä. Aamiaisen jälkeen aletaan pukemaan päivävaatteita päälle ja aloitetaan päivän leikit.

Raejuustoa, appelsiinia ja pääryynää sekä mustikkasmoothieta ja maitoa.

10:00
Lähetään käymään pienellä aamukävelyllä ulkoiluttamassa Iines. Joskus Minni kävelee, yleensä istuu vaunuissa. Neidin vireystasosta riippuen käydään yleensä 20-30 minuutin kävelylenkki (jos meinaa väkisilleen nukahtaa vaunuihin niin sitten lyhyempi). Joskus käymme kaupassa lenkin jälkeen, joskus leikkipuistossa.


10:30-10:45
Tullaan kotiin ja aletaan miettiä lounashommia. Aloitan ruoanlaiton, Minni piirtää, leikkii nukkeleikkejä tai juoksee asuntoa ympäri. Tai auttaa ruoanlaitossa.


11:30 
Aloitetaan lounastaminen. Ruoaksi syödään usein keittoa, esim. pinaatti- tai jauhelihakeittoa. Tai sitten riisiä ja kanaa tai pastaa ja kalaa. Tai melkeimpä mitä vain, monesti edellisen päivän tähteitä. Lisäksi usein raejuustoa ja salaattia. Lähellä töissä oleva kaveri saattaa käydä lounaalla. Lounaan jälkeen potalla istumista ja sitten vähän leikitään.

 Linssitomaattikeittoa

12:30
Luetaan satu, lauletaan pari laulua ja Minni laittaa päiväunille. Päivitän blogia, puhun siskon kanssa puhelimessa, teen jotain diy-projektia, nukun päiväunet, juon päiväkahvit tai -teet, siivoan, maksan laskuja, suunnittelen tulevaa ja milloin mitäkin. Nautin hiljaisuudesta.


14:00-14:30
Minni herää ja askarrellaan tai piirretään. Joskus leikitään myös muovailuvahalla tai liimataan tarroja tarrakirjaan. Siivouspäivänä imuroidaan ja pyyhitään pölyjä. Joskus joku kaveri saattaa käydä kylässä. Jos on hyvä ilma, mennään puistoon.


15:30 
Leikit jatkuvat, aloitan ruoanlaiton.

16:00
Mies tulee kotiin ja aloitetaan pikkuhiljaa Minnin kanssa pöydän kattaminen ja ruoan valmistaminen loppuun.

16:30
Syödään päivällistä koko perheen kesken. Päivälliseksi on tuhdimpi ruoka kuin lounaaksi, esimerkiksi makaronilaatikkoa tai pottumuusia ja jauhelihakastiketta. Joskus leivotaan pizzaa tai valmistetaan hamppareita.

 Lihapullia, uunivihanneksia, paprika-chilikastiketta sekä ruisleipää

17:00 
Alkaa pikkukakkonen. Itse siivoan pöytää päivällisen jäljiltä, täytän ja tyhjennän tiskikonetta sekä järjestelen muutenkin kotia, pesen pyykkiä ym. 

18:00
Pikkukakkonen loppuu, (joskus uhmaikäisen hermoromahdus) ja iltaleikit alkavat. Joskus mennään kylästelemään tai joku tulee meille kylään. Kauppapäivinä käyn kaupassa kun Minni on kotona isänsä kanssa.


19:30
Kylpypäivinä kylpyhetki, muutoin leikit jatkuvat iltapalaan asti.

20:00
Aloitetaan iltapalan syönti. Syömme usein iltapalaa samaan aikaan Minnin kanssa, joskus vasta myöhemmin kun neiti on jo laittanut unille. Iltapalaksi usein voileipää, hedelmää ja smoothieta. Joskus keitettyä kananmunaa, banaani-kananmunapannukakkua tai jogurttia.

Karjalanpiirakoita, kurkkua, tomaattia, munavoita, kinkkua ja juustoa

20:30
Iltapala on saatu syötyä. Neiti vielä potalle, yökkäreiden vaihtoon, vaippa päälle, hampipesu, halipusut ja isin kanssa lukemaan satukirjaa. Makuuhuoneesta kuuluu vielä pieni huikkaus "öitä!" ja sitten hiljenee. Rojahdan keittiön pöydän ääreen tai sohvalle, istun pari minuuttia ihan hiljaisuudessa ja nautin. 

21:00
Miehen kanssa juttelua päivän asioista, (iltapala) ja rauhallista olemista. Ehkä vielä hieman omia askartelu- tai muita juttuja ja keittiön siivoamista. Koska telkkaria ei katota, tulee usein surffailtua netissä. Käyn suihkussa ja vilkaisen vielä kalenteria, että oliko seuraavana päivänä mitään erityistä, kuten neuvolaa tai kaveritreffejä.

22:00-22:30
Laitetaan nukkumaan.

Ei kommentteja: