08 helmikuuta 2012

Canon PowerShot S100

Vihdoin ja viimein! Hehkuttelin teille joskus aaaaaikaa sitten että mepä tilattiin uus kamera, mutta sitten meille ilmotettiin että se on loppunu nettikaupasta mistä se tilattiin. No, kateltiin sitten muista nettikaupoista ja kappas - se oli loppu jokaikisestä paikasta. Siitä ei oo montaa päivää ku käytiin Gigantissa taas kyselemässä, että onko sitä tulossa vai ei. Pari päivää sitten tuli puhelinsoitto että kameraa ois saatavilla ja eilen sitte haettiin helmi postista!
Kamera on siis Canon PowerShot S100 ja tässä siitä vähän tietoja:
- 12,1 megapikselin CMOS-kenno 
- DIGIC 5 -kuvaprosessori (tuo kenno ja kuvaprosessori yhessä mahollistaa kohinattomien kuvien ottamisen oikeastaan missä tahansa valaistuksessa ilman salamaa)
- ultralaajakulmainen 24 mm:n, f/2,0, 5x zoom-objektiivi ja älykäs kuvanvakain
- GPS:n avulla kuviin voi lisätä sijaintitiedot ja kuljettua reittiä voi tarkastella sitte tietokonneella
- Full HD-videotallennus (1080p)
- Smart Auto, monialueinen valkotasapainon korjaus eli kameran korjaus tasapainottaa useista eri valonlähteistä tulevan valon määrän luonnolliseksi (eli suomeks sanottuna: jos kuvaat sisällä, jossa on lamput päällä mutta ulkoa tulee luonnollisempaa "sinistä" valoa, kamera korjaa koko kuvan valkotasapainon automaattisesti niin, että osa kuvista ei ole otettu väärällä valkotasapainolla ulkoa tulevan "erivärisen" valon takia).
Hintaa tuolla kameralla on noin 420 eurosta aina sinne 550 euroon, riippuu vähän mistä ostaa ja tuleeko hintaan postikulut vielä päälle. Meän kamera tuli Helsingin Telefotosta. Koska mie en oikeastaan ymmärrä paljon kamerajutuista, niin yritän selittää suomenkielellä sen, miksi tuo on just hyvä kamera. Ensinnäkin tuossa on järjestelmäkameran kenno, joten voi kuvata tosi hämärässä ja kuvat on silti tarkkoja. Tuo on ainoa pokkarikamera, jota ammattikuvaajakin voi käyttää. Lisäksi tuossa on järjestelmäkameran erikoissäädöt ja erikoistehosteita on vaikka muille jakaa.
kuva 1
kuva 2
tiedot
 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"...haettiin helmi postista" ;) Kyllähän tuo sellainen helmi on, että mielellään ottais. Katsoin aiemmin juuri tuon Youtubessa olevan esittelyn.

Henni kirjoitti...

Joo tuo on kyllä ihan mieletön! Mietittiin kauan aikaa tuon ja yhen toisen kameran välillä, että kumpi tilataan ja täytyy kyllä sanoa, että onneksi tilattiin tuo.. :>