01 elokuuta 2010

Moussaka

Eilen tein tosi hyvää moussakaa! Ohjeen nappasin Pirkka-lehdestä ja se resepti kulkee nimellä "helppo moussaka". Alkuperäisen ohjeen löydät täältä. Minun suuhun tuo sana moussaka ei oikein istu, joten kutsun tätä reseptiä vähähiilariseksi lasagneksi, jollaista karppaajatkin voisivat tehdä. Tein vähän eri ohjeella sekä jätin pari ruoka-ainesta pois ja lisäsin muutaman.
Moussaka (GL, VHH)
  • 2 pientä tai 1 iso sipuli
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • iso purkki viipaloituja herkkusieniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • reippaasti valkosipulia
  • 750-800 g tomaattimurskaa
  • 1 iso munakoiso
  • tabascoa tai chiliä
  • 1.5dl-2dl vettä
  • oliiviöljyä
  • voita paistamiseen
  • 300 g juustoraastetta
1. Ruskista jauheliha ja laita se kattilaan syrjään.
2. Paista herkkusienet ja pilkottu sipuli.
3. Lisää jauhelihaan tomaattimurska, suola,vesi, pippuri sekä tabasco. Keitä miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon myös paistettu sipulit ja herkkusienet. Keitä n. 15 minuuttia.
4. Viipaloi munakoiso pitkiksi suikaleiksi ja paista voissa pannulla. Sivele öljyllä.
5. Öljyä uunivuoka.
6. Laita uunivuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta, jonka päälle puolet munakoisoviipaleista. Levitä päälle juustoraastetta. Laita juustoraasteen päälle vielä kerros jauhelihakastiketta ja loput munakoisosta sekä juustoa. Päälimmäiseksi levitä loput jauhelihakastikkeet ja viimeisenä loppu juustoraaste.
7. Laita uunin alimmalle tasolle paistumaan noin 15-20 minuutiksi.
Oli ihan järkyttävän hyvvää! Sitä riitti mulle ja hellulle kolmeksi ateriaksi. ☺

2 kommenttia:

Anna Nea kirjoitti...

oot vähä uudistanu sun blogias, tosi kiva! (:

Henni kirjoitti...

joo, jotain kivaa piti vähän lisätä :) kiitos!