23 syyskuuta 2013

Itsetehty jäätelö

Kuten viime postauksessa kerroin, teimme itse äitini kanssa jäätelöä viime viikonloppuna. Mauiksi valitsimme polkagrisarin ja suklaa-cookie doughin. Tämä on niiiin helppo ohje kuin olla ja voi: et tarvitse jäätelökonetta, eikä jäätelöä tarvitse käydä kesken pakastamisen sekoittamassa. Sekä maku että rakenne on täydellinen. Ohjeesta tulee noin kaksi litraa jäätelöä. Tätä ei voi olla kokeilematta! Glukoosisiirappi tekee jäätelön rakenteesta pehmeän, ja sitä löytää markettien sokeriosastolta. Seuraavana jätskiherkkupäivänä ajattelin kokeilla ehkä lakritsijäätelön ja banaani-pähkinäjäätelön tekemistä...


Jäätelö
~ 4 kananmunaa
~ 3 dl tomusokeria
~ 4 dl kermaa
~ 1 tl vaniljasokeria
~ 1 sitruunan/limen mehu
~ 1 dl glukoosisiirappia
Vatkaa kananmunat ja tomusokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään glukoosisiirappi sekä sitruunan mehu. Yhdistä vaahdot ja lisää sekaan myös sitruuna-glukoosisiirappi. Jaa jäätelö kahteen kannelliseen astiaan, lisää haluamasi maku ja laita pakkaseen. Anna olla pakastimessa vähintään 4 tuntia.


Polkagris-jäätelö
~ 1 litra itsetehtyä jäätelöä (ennen pakastamista)
~ 2-3 kourallista polkagris-karkkeja
Murskaa karkit palasiksi. Karkit on tosi kovia, joten me käytettiin vasaraa apuna: karkit parin pussin sisälle paksulle leikkuulaudalle lattialle ja sitten vaan moukaroidaan. Sekoita karkit jäätelöön ja laita pakastimeen. Koristele jädeannokset polkagris-namuilla.


Suklaa-cookie dough-jäätelö
 ~ 1 litra itsetehtyä jäätelöä (ennen pakastamista)
~ 50 g suklaata rouhittuna
~ suklaakeksitaikinaa (noin puolet koko keksitaikinasta, ohje alla)
Sekoita jäätelöön suklaa sekä pieniä keksitaikinan paloja. Laita jäätelö pakastimeen.


Suklaassa dipatut keksitaikinapallerot
~ 3 rkl voita
~ 1 dl sokeria
~ ½ tl vaniljasokeria
~ 1/4 tl suolaa
~ 1½ dl vehnäjauhoja
~ 2 rkl maitoa
~ 100 g maitosuklaata (1/3 rouhittuna, 2/3 sulatettuna)
Vispaa sähkövatkaimella pehmeä voi, sokeri ja suola. Lisää sekaan jauhot, maito sekä rouhittu suklaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia. Pyörittele taikinasta palloja ja tiputa niitä jäätelön sekaan. Voit käyttää jäätelöön makusi mukaan taikinaa, puolet maksimissaan. Sulata loppu suklaa ja dippaa keksitaikinapallot siinä. Anna kovettua jääkaapissa leivinpaperin päällä parikymmentä minuuttia. Syö pallerot sellaisenaan tai tarjoa jätskin kanssa.

5 kommenttia:

Mega Foxy #68 kirjoitti...

Kutu mut joskus kylään ko oot väsänny näitä sun herkkujasti!!Saan kuola valuen vaan lukea sun milloin mistäki-muffineista jne ja ite raaputella jotai pohjaanpalaneita hiilikökkäreitä uuninpohjalta..

Elli kirjoitti...

pakko kokeilla! :) Näyttää NIIIN hyvältä!

Henni kirjoitti...

Emmi: Joo mie aattelin tässä huomenna tehä tuota jätskiä lisää, että tervetuloa vaan syömään ;)

Elli: Suosittelen, tuo on niin parasta herkkua!

Tea kirjoitti...

Ihana ohje! Ajattelin että pitäisi kokeilla, mutta voikohan tuon sirtuunamehun korvata jollain muulla mehulla? Meidän perheessä kun on sitrusallergikko, niin se on pois suljettu vaihtoehto. Ehkäpä omenamehulla? kuinkahan paljon sitä mehua silloin tarvitsisi?

Henni kirjoitti...

Heippa! Sitrusmehu on tarkoitettu ohjeessa ihan vain pienen raikkauden ja hapokkuuden tuomiseksi, mutta voit korvata sen hyvin omenamehulla. ☺ Ihan vain vaikka teelusikallinen tai pari riittää.