07 syyskuuta 2013

Key lime pie


Olin jo jonkin aikaa halunnut kokeilla limettipiirakan reseptiä, kun näin sellaisen Leila leipoo-ohjelmassa ja se näytti tosi helpolta ja herkulliselta. Kun tyttäremme täytti 6 kuukautta, päätin käyttää tilaisuuden hyväksi ja leipasta kyseistä piirakkaa kahvipöytään. Limettipiirakka on helppo ja nopea tehdä, lisäksi siinä pääsee käyttämään kondensoitua maitoa, joka on mullekkin ihan uusi tuttavuus.
Key lime pie
pohja
~ 200 g digestivekeksejä
~ 75 g voita sulatettuna
täyte
~ 1 tlk (n. 400g) kondensoitua maitoa
~ 5 kananmunan keltuaista
~ 2 limeä
koristelu
~ 2 dl kermaa
~ 1 lime
Murskaa keksit muruksi ja sekoita sulatettuun voihin. Painele pohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Jos käytät isompaa uunivuokaa kuten mie käytin, tee pohjaa 1½ kertanen annos. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa 8 minuuttia. Vatkaa kulhossa keltuaisten rakenne rikki ja lisää kondensoitu maito. Raasta limettien kuori täytteeseen ja purista niistä myös mehu. Kaada täyte pohjan päälle, paista vielä reilu 10 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Koristele pursotetulla kermavaahdolla ja limeviipaleilla.

5 kommenttia:

Sirpale kirjoitti...

Oi nam, hyvältä näyttää :)

Terhi/Puikolta pudonnut kirjoitti...

Nam nam nam! :D

Katoin kans ton Leila leipoo- jakson ja päätin,et huomisille tuppereille teen tota. Tosin ku pirkka-lehdessä oli kans toi ohje,niin oli hieman erilainen..Tein sitten blondisti vaan mikserin molemmista. Tällä hetkellä Key Lime pie maustuu jääkaapissa :P

Saa nähdä,et onko tälläkään kertaa saman makuinen kuin Key Westissä joskus :)

Henni kirjoitti...

Sirpale: Tuo on kyllä tosi hyvää, helppo myös tehä :) Kannattaa kokeilla!

Terhi: Ihan varmasti tulee hyvää, eipä tuon piirakan kanssa oikein voi epäonnistuakkaan ;) Oi ootko käyny Jenkeissä, vau! Floridassahan tuo paikka taitaa olla? :)

Terhi/Puikolta pudonnut kirjoitti...

joo, käytiin porukoitten kans joskus floridassa. Majoitus oli miamissa mut ajeltiin pitkin poikin ja käytiin myös key- saarilla :) suosittelen kyllä käymään siellä! :D

Henni kirjoitti...

Huh, vau! Pitääpä pitää mielessä jos on lähdössä valtameren toiselle puolen ;)