08 helmikuuta 2011

Lasagnea

Tänään kyselin avomieheltä, että mitäkäs hän haluaisi ruoaksi.. Selvää vastausta en saanut, joten ehotin, että käviskö vaikka lasagne? Vastaus oli niin selvä, että lähettiinki heti hakemaan kaupasta puuttuvia ainesosia. Jauhelihakastikkeen ja juustokastikkeen lisäksi tarvitset seuraavia aineita:
~ voita vuoan voiteluun
~ juustoa lasagnen päälle (n. 15 viipaletta)
~ lasagnelevyjä (käytin ite 7 kpl) 
Jauhelihakastike:
~ 400 g naudan paistijauhelihaa
~ 1 iso tai 2 pientä sipulia
~ 3 valkosipulinkynttä
~ ½ jauhelihaliemikuutio
~ 400 g tomaattimurskaa
~ ½ dl vettä
~ 3 rkl voita
~ ½ tl mustapippuria
~ ½ tl oreganoa
Paista jauheliha, silputtu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet voissa pannulla. Lisää joukkoon tomaattimurska, mausteet ja vesi. Anna kiehua hiljalleen n. 5 min. 
Juustokastike:
~ 150 g kermajuustoa raastettuna
~ 6 dl täysmaitoa
~ 3 rkl vehnäjauhoja
~ 4 rkl voita
~ ½ tl suolaa
Laita voi kattilaan ja sulata se. Kun voi on sula, lisää joukkoon vehnäjauhot ja kiehauta. Kannattaa muuten käyttää sekoittamiseen vispilää. Kaada maito pikkuhiljaa kattilaan ja sekoita koko ajan. Lisää joukkoon suola ja juustoraaste. 
Voilla voidellun vuoan pohjalle tulee ensin juustokastiketta, sitten jauhelihakastiketta ja siihen päälle lasagnelevyt. Sitten taas juustokastiketta ja niin edelleen. 
 Päälimmäiseks tulee vielä juustokastiketta. Annoin olla uunissa 20 minsaa, jonka jälkeen laitoin n. 15 siivua juustoa lasagnen päälle ja pistin takas uuniin. Saa olla uunissa yhteensä 1 tunnin 200 asteessa keskitasolla. 

Ei kommentteja: