22 huhtikuuta 2012

Synttäreiden herkut


Eilen illalla minun synttärikemuissa oli tarjolla vaikka minkälaista pientä purtavaa: oli sekä hawaii- ja kasvis-minipizzoja (sekä niiden päälle laitettavaksi valkosipulia, chilikastiketta ja oreganoa), cupcakeja, riisimurosuklaita, karkkia, suolapähkinöitä ja -tikkuja, synttärikakkua, dipattuja vaahtokarkkeja sekä juomapuolelta kahvia, teetä, kaks pulloa valkkaria (kuivaa ja puolikuivaa), marjaista mehuboolia sekä loppuillasta vielä pikkupullo kahviouzoa. Tarjottavista suurimman osan tein tietenkin itse, mutta koska osa on vanhoja ohjeita, en niitä kaikkia tähän kirjoita, vaan linkitän muihin postauksiini. Ensimmäisenä dipatut vaahtokarkit: 100 g suklaata sulatetaan ja n. 150-200 g vaahtokarkkien päät dipataan suklaaseen. Suklaapäät pyöritellään nonparelleissa ja laitetaan jääkaappiin pariksi tunniksi odottamaan juhlia.


Vaikka en ite kova vaahtokarkkien ystävä olekkaan (en edes syöny yhtään dipattua vaahtokarkkia juhlissa), oli vaahtokarkkinen riisimurosuklaa ihan sairaan hyvää!
~ 75 g voita
~ 100 g suklaata
~ 125 g vaahtokarkkeja
~ 7½ dl riisimuroja
~ 2 rkl kaakaota
Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää vaahtokarkit ja sekoita niin kauan, että vaahtokarkit ovat sulaneet ja seos on tasaista massaa.

 Kaada riisimurot kulhoon ja sekoita niihin kaakaojauhe. Kaada voi-suklaa-vaahtokarkkiseos riisimurojen päälle ja sekoita nopeasti (jämähtää äkkiä). Kaada leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja painele tasaiseksi. Laita pelti jääkaappiin ja anna olla pari tuntia. Leikkaa riisimurosuklaat neliöiksi ja tarjoile, voi jestas nää on hyviä!


Cupcake-ohje löytyy täältä. Hedelmäinen marenkikakku syntyy helposti ja vaivattomasti, pohjan kun voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin koristelua ja täyttämistä odottamaan. Marenkikakku syntyy kakkupohjan ja marengin yhdistelmästä, jotka laitetaan päällekkäin ennen paistamista. Taikinasta tulee yhteensä 1½ pellillistä taikinaa, eli yhteensä kolme puolikasta pellillistä, jotka kootaan täyttämisvaiheessa päällekkäin kolmikerroksiseksi kakuksi.
Kakkupohja:
~ 150 g voita
~ 2 dl sokeria
~ 2 rkl vaniljasokeria
~ 6 keltuaista
~ 2 kananmunaa
~ 3 1/4 dl vehnäjauhoja
~ 3 tl leivinjauhetta
~ 0.75 dl maitoa
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset ja kananmunat, sekoita hyvin. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla ja voitele voilla. Kaada taikinaa pelleille niin, että toinen pelti tulee kokonaan ja toinen puoliksi täyteen.
Marenki:
~ 6 valkuaista
~ 3 dl sokeria
~ 2 tl vaniljasokeria
Vaahdota valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri. Vatkaa kovaksi vaahdoksi ja kaada pohjien päälle, levitä tasaisesti. Paista molempia pohjia 175 asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa suurempi pohja puoliksi, jolloin samankokoisia pohjia on kolme kappaletta.

Kakkuun tulee kaksi kerrosta täytettä sekä koristelu. Jokaiseen kerrokseen sekä pinnalle tulee kermarahkaseosta: 2 dl kermaa vispataan vaahdoksi ja joukkoon sekoitetaan 250 g maitorahkaa ja 3 tl vaniljasokeria. Kakun 1. kerroksen täytteet: 2 dl mansikoita (myös pakastemansikat käyvät) survottuna sekä 1/3 kermarahkaseoksesta. Kakun 2. kerroksen täytteet: 1 purkki persikoita valutettuna ja survottuna sekä 1/3 kermarahkaseoksesta. Pinnalle tulee loput kermarahkasta (eli 1/3) sekä kolme kiiwiä ja pari persikanpuolikasta pilkottuna. Koristele sitruunamelissalla. Tein myös ihan normaalista marengista numerot 2 ja 3 sekä pienen sydämen koristamaan kakkua. Nam nam, tää on niin hyvää ja päihittää normitäytekakut ihan mennen tullen!

6 kommenttia:

H / Lumimäellä kirjoitti...

Oijoijoijoijoi!! :D Ja tästä kaikesta me nyt sitten jäätiin paitsi :/ Onneksi kakkua kuitenkin jätitte meille :D

Henni kirjoitti...

Joo sitä kakkua on onneks ihan reilu palanen jäljellä, saatte herkutella sitte vkloppuna :D

Vieteri kirjoitti...

Oi nam minkä näköistä :p Niin ja sitä mä tulin kertomaan, että sulle on tunnustus blogissani;

http://lakkarinsessa.blogspot.com/2012/04/versatile-blogger-award-tunnustus.html

Henni kirjoitti...

Kiitos kaima :)

Vieteri kirjoitti...

Ei edes erota kumpi kirjoittaa, heh :) Paitsi tässä kommentti-ikkunnassa kun on kuvat. Mutta juu eipä mitään! :)

Ella kirjoitti...

nam minkä näköisiä herkkuja! :)