16 huhtikuuta 2012

Dieetti: iltapala

Noniin, vuorossa ois viimosen ruoan esittely, eli nyt on vuorossa iltapala. Kuten leangains-postauksessa kerroinkin, syön mahdollisimman proteiinipitoisen, vähähiilihydraattisen iltapalan. Iltapalaksi dieetillä syön kello 19 aikoihin 250 grammaa maitorahkaa, 1 mitallisen heraproteiinia, 200 grammaa salaattia sekä yhen voissa paistetun kananmunan valkuaisen. Valkuaisen maustan niillä perinteisillä mausteilla: suolalla, pippurilla, chilillä ja yrteillä. Näiden lisäksi laitan muutaman ruokalusikallisen makeuttamatonta mehutiivistettä (siis ihan oikeasti makeuttamatonta) rahkan sekaan, juon 1 gramman C-vitamiiniporejuoman ja syön 125 μg:n D-vitamiinitabletin.
Tämä on kyllä hyvä iltapala, pitää nälän poissa aamupalaan asti. Valehtelisin jos sanoisin, etteikö ikinä ois tullu nälkä, mutta lähinnä vain silloin jos olen valvonu tosi myöhään (on ikävä laittaa nukkumaan jos iltapalan syömisestä on kulunu kuus tai seittemän tuntia) tai herään aamuyöllä enkä saa unta ja alan miettimään herkkuja. Näiden ruokien (aamupala, päivällinen + iltapala) lisäksi juon päivässä vettä n. 2½ litraa, treenipäivinä hieman enemmän. Vedenjuonti auttaa mulla tosi paljon makeanhimoon sekä nälkään. Lisäks oon huomannu että iho on paremmassa kunnossa eikä väsytä kun juo vettä tarpeeksi. Treenipäivinä otan myös heti treenin jälkeen 1½ mitallista heraproteiinia.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei saanko kysyä että mitä toi ihan oikeesti makeuttamaton mehutiiviste on? Mie oon käyttäny rahkan makeuttamiseen joskus funlighteja, mutta niitä sie et vissiinkään tarkota?

Henni kirjoitti...

Tarkotan ihan kotitekosta mehua johon ei oo laitettu sokeria tai muutakaan, marjat vaan mehustetaan mehumaijan läpi ja niin edelleen :) Ehkä käytin vähän harhaanjohtavaa ilmasua tuossa postauksessa.. Voihan sitä ostaa kaupasta pelkkiä marjoja ja laittaa rahkan sekaan.

Toppahapa kirjoitti...

Vinkki Cvitamiinin ottoon. C on vesiliukoinen, joten iso osa siitä solahtaa kehosta läpi imeytymättä. kannattaa laittaa poretabu puoliks ja ottaa vaik aamulla toinen ja illalla toinen puolikas. Tällöin hukkaan ei mee prosentuaalisesti niin paljon ku jos ottaa gramman kerrallaan. Kysyin tästä asiasta joskus kovan flunssan aikaan apteekissa ja charmikas mies-farmaseutti neuvoi tän kikan tehon tehostamiseks :)

Henni kirjoitti...

Tuo on kyllä hyvä neuvo! Oon ruukannu ottaa yleensä yhen aamulla ja yhen illalla tai sitten vain yhen illalla. Pitääpä alkaa puolittamaan se tabletti jos otan vaan yhen päivässä :) Kiitos vinkistä!

Johanna kirjoitti...

Heippa! :)
Jaksaisitko tehdä postausta kiharoista lämpörullilla? :)

Henni kirjoitti...

Heips!
Voinhan mie tehdäkkin, heti seuraavan kerran ku käytän hiustenlaittamiseen lämpörullia :) Kiitos postausvinkistä!