23 huhtikuuta 2012

Dieetti: mässypäivä

Minun synttärikekkerit tuli monestakin syystä ihan loistavaan ajankohtaan:
1) Oli jo aika pitää kunnollinen "petkutuspäivä", jotta rasvanpalaminen ei pysähtyisi.
2) En pystyny vajaaseen viikkoon ennen synttäreitä nukkumaan kunnolla. Uni ei vain tullut eikä oikeastaan iltasin ees väsyttäny. Sänkyyn menin aina kello 23 aikoihin, nukahdin 01 maissa ja heräsin 03-04 aikaan. Hereillä makoilin tunnin tai pari, sitten nukahdin ja heräsin uudelleen seiskan aikoihin. Sitten makoilin 1-2 tuntia sängyssä ja nousin ylös. Unta ei tullut siis kovin montaa tuntia yössä saatua ja se ei tehny kyllä psyykkisesti yhtään hyvää - aloin nähdä kaikkia aivan ihmeellisiä uniakin. Kun on ollut tarpeeksi kauan miinuskaloreilla ja treenannu täysiä, menee hermosto lievään ylirasitustilaan. Kunnon mässypäivä ja parin päivän treenitauko helpotti ja nyt pystyn nukkumaan jopa 6-7 tuntia yössä. Lisäksi ensi viikon kevennetty treeniviikko auttaa hermostoa palautumaan vielä lisää.
3) Olin jo tosi kypsyny ja kyllästyny dieettiin, oli kiva kun oli yks päivä jota sai odottaa niin jaksoi sitten dieetata reippaasti.
4) Välillä se on hyvä näyttää mielelle, että mitä tarkottaa hiilariöverit niin eipähän sitte taas vähään aikaan haluta mässäillä. (Oikeasti tekee nyt jo mieli suklaata.)
Lauantaipäivän aikana vein nassuun:
~ 2 suklaapatukkaa
~ n. 600 ml suklaajäätelöä
~ 100 g jauhelihapihvin, hampurilaisleipiä, kurkkusalaattia, ketsuppia, 4 viipaletta juustoa
~ n. 15 karkkia (salmiakkia ja hedelmäkarkkeja)
~ n. 20 suolatikkua
~ 200 g jauhelihaa ja 100 g keitettyjä perunoita, kurkkusalaattia, ketsuppia, majoneesia
~ 3 palaa synttärikakkua
~ 2½ kupillista maitokahvia
~ 1 suklaacupcaken
~ kourallisen suolapähkinöitä
~ n. 5 riisimurosuklaapalaa
~ n. 5 Dumle-suklaakarkkia
~ kulhollisen mysliä ja täysmaitoa
~ puolikkaan kinder-munan
~ 2 minipizzaa (kinkku-ananas ja paprika-sipuli), valkosipulia, chilikastiketta
Mässäyksen fysiologiset vaikutukset kroppaan:
Lauantaina eli silloin kun mässäsin
~ muutaman ensimmäisen suklaapatukan ja karkin jälkeen olo oli tosi huono, vähän oksettiki
~ vaikka join koko ajan vettä ja mehua, vessassa ei tarvinnut käydä ku pari kertaa koko päivänä: hilsut sitoo nesteen ihan älyttömän hyvin kroppaan
~ päivän aikana suuhun ilmesty pari rakkoa
~ välillä oli superhyperaktiivinen olo, välillä väsytti
~ lauantai-yönä kun laitoin nukkumaan, olo oli aivan karmea eikä uni meinannu tulla
Sunnuntaina eli mässäystä seuraavana päivänä
~ aamulla herätessä päätä vähän särki, suussa maistu kissanpissa ja oli hirveä nälkä
~ olo oli tokkurainen, väsyny ja välillä heikotti
~ päätä jomotti koko päivän ja piti nukkua päikkäritki, aivanko ois ollu ihan oikea krapula
~ janotti ihan koko ajan
~ ja - kuten arvatakkin saattaa - olo oli turvonnu ja aivan hirveä
~ tuli semmonen "ihanaa että dieetti jatkuu ja saa syödä terveellisesti"-olo

6 kommenttia:

potaa kirjoitti...

Tosi kiva postaus! Oli kyllä mielenkiintoista lukea tekemistäsi havainnoista tuosta mässypäivästä! :D Olisi myös kiva kuulla jatkossakin tästä dieettailustasi ja ruokavaliostasi. Erityisesti kiinnostaa dieettauksen jälkeiset tulokset! Ja ruokapostaukset ja -ohjeet myös kivoja!

En ole varma oletko jossain maininnut vai enkö vain muista, mutta kuinka vähäisillä kaloreilla siis dieettaat? -500 kulutuksestasi, mutta minkäsuuruiset ovat siis päivittäiset kokonaiskalorisi?

Ja sitten vielä kiinnostaisi tuo dieettauksen syy: olet hoikka tyttö, jolle en näe syytä pudottaa painoa. Mikä sai sinut siis tälle dieetille? :)

Miimi kirjoitti...

Tuosta kommentistasi "..jotta rasvanpalaminen ei pysähtyisi."
Muistan aiemminkin lukeneeni jotain tästä aiheesta, miten se meneekään?

Muistan jossain jutussa mainittaneen, että tiukkaa ruokavaliota noudattavien olisi hyvä pitää ainakin kaksi päivää kuukaudessa juurikin näitä "mättöpäiviä", jotta aineenvaihdunta hurahtaisi todenteolla käyntiin.

Eli lukemani ei ollutkaan täyttä humpuukia? :o

Mutta ihania herkkuja kyllä, kyllä ollaan panostettu! :)

mia kirjoitti...

Neuvo vähän mua, kun oon jo vuoden käyny salilla mutta musta tuntuu ettei mitää tapahu :D tottakai oon paljon kiinteempi ja vähän tullu lihaksia lisää. Mutta esim jaloissa tuntuu että treenin jälkeisenä päivänä niissä kyllä näkee kehitystä tulleen, mutta jos ei niitä taas treenaa esim 3-4 päivään nii kaikki lihakset tuntuu haihtuvan pois? Ihan oikeesti mun jalat aina treenin jälkeen on hyvännäköset, sit muutamas päiväs ne taas laihtuu :D Tuntuu että vaikeeta saada sitä lihasta pysymään. syön kyl paljon/tarpeeks ja käytän palautusjuomia. Pitäskö treenata jalat vaan useemmin? Ja muutenki tiiätkö tosta, että lähteekö se lihas oikeesti heti pienenemään jos ei saada riittävän nopeasti taas rasitusta? tulipa pitkä kommentti..:D

Henna kirjoitti...

Tankkauksella on oikeasti merkitystä vain silloin kun glykogeenivarastot on tyhjät, tankkauseväät tulisi olla puhdasta hiilaria ilman rasvaa eli ei siis suklaata, pitsaa ym. vaan riisikakkuja, patonkia, pastaa,puuroa ja hyvin niukasti rasvaa ja proteiinia, tankkauksella ei tankata päätä vaan lihaksia kun sen aika on..tämä siis HELVETIN TYLSÄ lihaksen tankkaus kisadietillä :D ymmärrän mässypäivät ne on huippuja mutta lihaksen täyttäminen dietillä on tarkempaa jos halutaan maksimaalinen hyöty, mieki vedin viime vuonna tankkauspäivänä ravintola ruokaa ja karkkia, tuloksena maha oli kipeä ja pyörrytti koko päivän eli tietoisesti tankkasin väärin ja kyllä se jälkeen pin harmitti :(..mulla tässä on nyt puurot ja vellit sekasin mutta halusin vain kirjottaa minkälainen on ns.kisadietin tankkaus :D SORRY! :D

Henna kirjoitti...

Ja kun tankkaus on tehty oikein ei seuraavana päivänä väsytä vaan olo on todella energinen, paino on koholla muutaman kilon mutta jo muutaman päivän päästä paino on tipahtanut pienempiin lukemiin kuin ennen tankkausta, tällä siis huijattiin kroppaa luulemaan että perskele sieltähän tulee sapuskaa mutta palataankin sitten takaisin ruotuun ja paino tippuu :)

Henni kirjoitti...

Hei potaa: Päivässä syön kaloreita reilu 1200 - vajaa 1400, riippuu siitä onko treenipäivä vai ei. Dieetille minut sai lähtemään ehkä semmonen testaus: onko minusta tähän ja kestääkö pää dieettiä :D Lisäksi halusin pudottaa muutaman kilon läskiä (että voi massailla kesällä hyvällä omallatunnolla) eli vähänniinku pienellä "välidieetillä" tässä ollaan.

Hei Miimi! Henna vastaskin aika kattavasti tähän kommenttiin. Kiitos Henna siitä, selitit hyvin sen minkä olisin itsekkin kertonut: eli jos haluaa piettää tankkauspäiviä (pelkkää hilsua, ei rasvaa) niin niitä voi pitää hieman useammin, mutta mättöpäivät pitää jättää harvempaan kertaan :D

Heips mia! Voisko olla niin, että sulla kertyy nesteitä jalkalihaksiin treenin jälkeen, jolloin reidet tuntuu ja näyttää isommilta pari päivää treenin jälkeen? Ei se lihas lähe pienenemään tai surkastumaan heti, vaan pitäisi olla reippaasti pitempi tauko että näin kävisi. Kun sulla on ruokavalio kohillaan ja kehitystä ei silti tunnu tapahtuvan, niin tarkista onko treeni kunnossa: vaihtele saliohjelmaa/liikkeitä tarpeeksi useasti, treenaa kovaa ja oikealla tekniikalla. Tee välillä voimatreeniä ja välillä pumppitreeniä, tuo ohjelmaan vähän vaihtelua. Kyllä sitä lihasta tulee, pitää vaan malttaa odottaa... ;)