08 kesäkuuta 2011

Reseptejä!

Kirjottelen nyt pyydettyjä reseptejä, kuten siskon yo-juhlia käsittelevässä postauksessa lupasin. Tässä tulevat mangojuustokakku, suklaajuustokakku sekä maidoton kinkkupiirakka:Mangojuustokakku:
Pohja:
~ 15 kpl Digestive-keksejä
~ 90 g voita
Täyte:
~ 300 g maustamatonta tuorejuustoa
~ 3 prk mangopilttisosetta
~ 1½ dl sokeria
~ 1 dl sitruunamehua
~ ½ dl mangosäilykkeen mehua
~ 10 liivatelehteä
~ 3 dl vispikermaa
Päälle:
~ 1 prk säilykemangoa
Murenna keksit murusiksi ja sekoita sulatetun voin kanssa yhteen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele voikeksiseos tasaisesti pohjalle. Laita jääkaappiin ja valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen sokeri, tuorejuusto sekä mangososeet. Laita liivatteet kylmään veteen ainakin 5 minuutiksi ja sen jälkeen kiehauta sitruunamehu ja mangomehu. Puristele liivatteista vesi pois ja sekoita sitruuna-mangomehuun. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan täytettä sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna olla jääkaapissa vähintän 3-4 tuntia tai yön yli. Koristele mangonpalasilla.
Vähän vastaavanlaista juustokakkua tein toukokuun alussa äitienpäivänä, jolloin leivoimme äitille persikkajuustokakkua. Persikkajuustokakkuun käytin vain 4 liivatelehteä, koska pilttiä tuli paljon vähemmän - haluamansa makuisen juustokakun voi tehdä kummalla tahansa ohjeella.
Suklaajuustokakku eli dominopätkisjuustokakku:
Pohja:
~ 1½ pötköä Minttu Domino-keksejä
~ 75 g voita
Täyte:
~ 4 liivatelehteä
~ 2 pss Pätkis MiniBites-suklaita
~ 1 tlk vaahtoutuvaa vanilja-kastiketta
~ 250 g maustamatonta tuorejuustoa
~ ½ dl kuumaa vahvaa kahvia
Päälle:
~ tummaa suklaata
Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita sulaan voihin. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele seos pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota vanilja-kastike kovaksi vaahdoksi. Pilko pätkikset pieniksi paloiksi ja sekoita tuorejuustoon. Sekoita tuorejuuston ja suklaan joukkoon myös vaniljavaahto. Keitä kahvi ja puristele liivatteista vesi pois. Sekoita liivatteet kahviin ja kaada ohuena nauhana muun täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Anna olla jääkaapissa mielellään yön yli tai useamman tunnin. Raasta tummaa suklaata kakun päälle.
Täysin maidottoman kinkkupiirakan tein Pirkan piirakkataikinalevyistä (pakaste, 400g). Pussissa on kaksi taikinalevyä, joista tarvii vain toisen. Tietysti pohjan voi tehdä itsekin!
Pohja:
~ 200 g piirakkataikinaa (laktoositonta)
Täyte:
~ 250 g maustamatonta soija-jogurttia
~ 1 iso sipuli
~ paistamiseen sopivaa maidotonta kasvismargariinia (esim. Keijua)
~ 100-200 g kinkkua
~ 2 kananmunaa
~ 1-2 tomaattia
~ suolaa
~ pippuria
~ tuoretta persiljaa
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Kuullota pilkottu sipuli margariinissa kohtuullisella lämmöllä paistinpannulla. Pilko kinkku pieniksi palasiksi. Sekoita kananmunat, kinkkusuikaleet, mausteet sekä pieneksi pilkottu persilja jogurttiin. Kun sipulit ovat hieman kypsyneet, voit kaataa ne täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan tasaisesti. Pilko tomaatit ja asettele ne piirakan päälle. Paista piirakkaa uunin alatasolla 225 asteessa 35 minuuttia.

Ei kommentteja: