16 maaliskuuta 2011

Alkuviikosta sain kaikkea kivaa...

...pikkusiskolta korvakorut..
..Ikean lupaaman 50 euron lahjakortin postissa (hyvityksenä siis siitä palovammasta ja rikkoutuneesta lasista)...
...ja sitten vielä ihan huippu juttu kolahti postilaatikosta sisään! Kävin n. kuukausi sitten täyttämässä Sitran sivuilla palveluseteleitä koskevan kyselyn. En ois ees voinu kuvitella, että viis leffalippua voittasin, vaan aattelin vaan olla yhteiskunnallisesti valveutunu nuori ja tuoda mielipiteeni julki. :)
Pari viime päivää on kulunu nenän niistämiseen ja köhimiseen. Elikkäs flunssassa vielä ollaan (damn!) ja salille tekis kovasti mieli lähteä. Ehkä sitten huomenna tai ylihuomenna..
Otin Tornio-kodista mukkaan vähän lankaa ja puikot, enkä oikeastaan oo tehny muutaku kutonu ja kattonu töllöä. Niin ja käyny koulussa istumassa aina aamuisin.
En oo kovin mestarikutoja, mutta kylläpä ne ala-aste/yläaste-aikaset käsityötunnit muistu aika nopeaa mieleen. Niin ja oonhan mie kerran elämässäni ommellu jopa villasukat!
Tännään ei oo ollu mikkään paras päivä. Ollaan Laurin kans molemmat kipeinä ja muutenki on ollu vähän raskasta. Päätin sitte vähän ilahuttaa hellua iltapalalla ja leipasin croissantteja.
~ 3½ dl vehnäjauhoja
~ 100 g voita
~ 2½ dl maitoa
~ 15 g hiivaa (reilu ½ pss kuivahiivaa)
~ ½ tl suolaa
~ ½ tl sokeria
~ täytteeksi juustoa
~ kananmunaa voiteluun
Jauhot ja nypitty voi sekotetaan keskenään. Haaleaan maitoon liuotetaan hiiva, sokeri ja suola. Sen jälkeen maito lisätään jauho-voi-seokseen ja sekoitetaan nopeasti taikinaksi. Taikinasta kaulitaan kolmion muotoisia voisarvia ja ne täytetään. Mie täytin juustolla, mutta esim. kinkkusuikaleet tai paprikakuutiot käy yhtä hyvin. Lopuks ne käärästään rullalle.
Voitele voisarvet kananmunalla ja paista 225-asteessa uunin keskitasolla reilu 10 minuuttia. Nyt minä jatkan täydellisten naisten DVD-boksin läpikattomista, öitä! ;)

5 kommenttia:

Manna kirjoitti...

Oho, leffaliput kelpais mullekin! Ja Ikea-lahjakortti myös. :D

Täytyy sanoa vielä, että sulla on tosi ihana blogi, kivan raikas ja persoonallinen! :)

HoO kirjoitti...

Huomaatko, välillä tapahtuu kivojakin juttuja!! :)

Mitä olet kutomassa? Itse odottelen postista eräitä virkkausohjeita, jotta voin jatkaa/helpottaa virkkaushimoani ;)

Croissantit kelpais kyllä mullekin!! NAMIII!

Anonyymi kirjoitti...

Mua kiinnostais, kun sä kerran karppaat, ja pidät välillä kuitenkin kunnon hiilaripäiviä, niin tuleeko sulle niistä mitään ongelmia tms?

mansku kirjoitti...

Pakko kysyy,oon jonku aikaa jo lukenu tätä sun blogii ..niin mitä tarkottaa karppaaminen? Ja onko hellu sun mies? :DD

Henni kirjoitti...

Manna: Joo leffaliput ja ikealahjakortti olivat kylläkin ihan huippuja juttuja! Enkä ees ikinä voita mistään mittään ja nyt voitin, jipii :) Kiitos paljon, yritän parhaani!

Hanna: Huomaan kyllä :) Oon kutomassa pääpantaa.. Haluaisin kutoa muutaki, mutta lankaa ei oo riittävästi. On mulla tuolla virkkuukoukkuki, mutta en ossaa virkata yhtään.. Ehkä jostain youtube-videoista ois apua ;D Ps. lähetän sulle nyt niitä Ylläs-kuvia.

Anonyymi: Ei oo tullu ikinä mittään ongelmia (en oo kyllä ihan varma mitä tarkotat), mutta siis karppaus jatkuu aina hilsupäivien jälkeen ihan normaalisti ja helposti :)

Mansku: Karppaaminen tulee sanoista low-carb eli syön vähähiilihydraattisesti. Olen jättäny leivän, sokerin, pastan, riisin, perunan yms. pois kokonaan. Syön siis paljon lihaa ja kasviksia, jonku verran myös maitotuotteita. Hellu, heila, poikaystävä, avomies, jokanen voi kuttua sitä millä nimellä haluaa :D Mulle se on hellu ;) Vaikka ite karppaanki, niin minusta on silti mukava leipoa kaikkea hyvää avokille tai sitte vieraille tarjottavaksi.. :)