30 maaliskuuta 2011

Karhunpoika sairastaa..

Eilen vietiin meän Iines eläinlääkäriin kun se oli muutaman kerran pissannu verta. Pissatulehduksesta oli kyse ja senhän voi aiheuttaa virtsakiteet tai -kivet, joita on virtsateissä. Iineksellä on nyt kahden viikon antibioottikuuri ja samalla pitää syä tulehduskipulääkettä. Ell antoi mukaan myös pari näytepakkausta koiranruokaa, joka auttaa virtsakiteisiin. Noh, eilen tein pientä tutkimusta netistä ja selvisi, että juurikin oikealla ruokavaliolla pissatulehdukset loppuvat. Oikea ruokavalio tarkoittaa siis tätä Urinary-ruokaa (jonka lisäksi ei saa syöttää mitään muuta) tai sitten barf-ruokaa (bones and raw food). Olen jo aikaisemmin miettinyt, että Iineskin voisi alkaa barffaamaan ja nyt siihen tarjoutui sopiva tilaisuus. Barffauksessa 50-80% ruoasta koostuu lihaisista luista ja loput 20-50% raaoista lihoista ja kasviksista. Löysin nettisivut, joissa oli paljon tietoa.
Sieltä löysin kalorilaskurin koiralle, eli metabolinen elopainokilo on X potenssiin 0.75, X:n ollessa koiran paino. Yksi metabolinen elopainokilo tarvitsee 132 kcal, joten Iines tarvitsee kaloreita 11^0.75 * 132 = 797.29396... ~ 800 kcal.
Koira syö barffauksessa 2-3% elopainostaan - Iines söisi siis 11/100*3= 0.33 kg elikkäs 330 g ruokaa päivässä.
Iines aloittaa barffaamisen muutaman päivän päästä, mutta nyt totuttelen sitä jo vähän barf-ruoalle. Tänään se saa ruoaksi raakaa lihaa ja porkkanaraastetta.
Kun minä olin eilen koulussa, niin täällä hiir.. koira ja tiikeri hyppii pöyälle! Tai itseasiassa vähän luulen, että avomiehellä - kuvanottajalla - oli näppinsä pelissä.
Ps. Reilun viiden minuutin pyörähdys yksityisellä eläinlääkärillä maksoi (lääkkeineen) 105 euroa. SATAVIIS! Voi hyvänen aika! Niin ja miettikääs, markoissa yli 600 markkaa! HUHHUH. Pitää vissiin alkaa eläinlääkäriks, niin tuntitaksa on 500e.

2 kommenttia:

Jansku1985 kirjoitti...

Lekureilla on kyllä törkee tuntitaksa. Kumpa hoitajilla olisi edes vähän nykyistä parempi! Tuon barffauksen kanssa kannattaa lähteä tosi varovasti liikkeelle, ettei mee koirulin maha sekaisin.

Paranemisia ja rapsuja Iinekselle!

Henni kirjoitti...

Niinpä, toisilla aloilla on törkeän kovat palkat ja toisilla taas sitten ihan minimalistiset! Nyt oonki syöttäny vaan jauhelihaa ja porkkanaa, eli saa totutella vähän aikaa raakaan lihaan ennenku annan jotain eläinten rustoja ja luita - niistä nimittäin taitaa yleensä mennä se maha sekaisin. :)

Iines kiittää! Hau!